Mergaitiškas teismas: Lush kūno prausiklis "Skraidanti lapė"


Iš burbulų ir vonios putų istorijų: o jau kaip kvepia, kaip kvepia! Galėčiau visą dieną po dušo srove mirkti, apsupta nepaprasto medaus ir jazminų kvapo. Retai kada įsimyliu kūno priežiūros priemonę, bet išlikti abejingai šiam dušo geliui neįmanoma.

Mano pažintis su Lush rankų darbo kosmetika prasidėjo Londone, tuo metu mano būsimo vyro iniciatyva. Tada jis man dovanojo šią priemonę, norėdamas palepinti ir palengvinti gyvenimą sunkiu pms periodu, mat buvo teigiama, kad prausiklis padeda nusiraminti ir subalansuoti emocinę kūno pusiausvyrą. Tada tikrai buvau emocionali, o skraidančios lapės, kaip ir žadėjo, svaigiai ramino ir kėlė laimės hormonų lygį.

Sako, šiais pertekliaus laikais žmogus perka nebe prekę, o emociją, kuri kyla šią prekę naudojant. Tas pats ir su manim. Sąmoningai perskaičiau ne visas sudedamąsias prausiklio dalis, nes natūralumo troškimą nugalėjo šelmiškų emocijų poreikis. Argi įmanoma neužsikabinti už to, kas tiesiogiai kalba su tavimi? " Look out - there's probably a bee behind you...", "C'mon, we don't need to tell how to use a shower gel, do we? " ir panašiai. Žavingai šelmiški produktų pavadinimai irgi labai vilioja:  "Mmmelting Marshmallow Moment", "You've been mangoed", "Shades of Earl Grey", "Hottie" ir pan. :) O kompanijos ideologija, susidedanti iš: fresh, hand made, natural, fewer ingredients, lots of essencial oils, against animal testing, vegetarian..., man labai labai pakeliui.

Lush produkcijos spektras - labai platus. Be šio gelio jau teko išbandyti masažinių aliejaus plytelių, šveitiklių ir burbulų voniai. Jie gamina ir dekoratyvią kosmetiką, ir įprastas kūno priežiūros priemones, bet man labiausiai patinka Lush'o savęs lepinimo dalykėliai, nes lietuviškais skaičiavimo vienetais jų produkcija yra pakankamai brangi. Bet retkarčiais pasilepinti juk galima...

Taigi Mergaitiškame teisime skelbiu galutinį "Flying fox" dušo gelio verdiktą:
+ Dieviškai kvepia, o kvapas dar ilgai laikosi tiek ant kūno, tiek duše
+ Charizmatiškas (nežinau, ar galima šį naudoti, kaip pliusą, bet aš labai noriu :)
+ Iš 19 sudėtinių dalių, 12 yra natūralios
+ Pakelia nuotaiką ir ūpą
- Savyje turi: Sodium cocoamphoacetate, Sodium laureth sulfate, Perfume, Propylene glycol, Benzyl alcohol, Methylparaben :(
- 100ml dušo gelio kainuoja apie 20lt

Ir nors Skraidančios lapės nėra tokios natūralios, kaip kiti Lush'o produktai, šį dušo gelį be didelės sąžinės graužaties IŠTEISINU. Visgi didžioji dauguma gelio nusiplauna kartu su vandeniu ir į odą įsigeria minimaliai. O prausiantis juo ne dažniau nei 2 kartus per savaitę (tik kai labai labai norisi ir ypatingom progom), žalos kūnui padaroma nedaug :)

Kvepėkim!
Monika


žymės: