Natūralus namų SPA: Naminis veido šveitiklis - Soda?

Jau kuris laikas vis pagalvoju apie gilesnį veido valymą. Čia, matyt, kaltas pavasaris :) Norisi ne tik spintas susitvarkyti, langus nusiblizginti, bet ir odą iš esmės "išsivalyti" nuo žiemos. 

Paskutinį kartą mano turėtas veido šveitiklis buvo "Uogos uogos" su avižomis ir migdolais. Patiko, bet juo džiaugiausi neilgai... Pati kalta, nes neapdairiai sušlapinusi produktą, šis supelijo :) Tada nusprendžiau pati kažką panašaus pasigaminti, bet vis neprisiruošiau ir va, atėjo pavasaris.

Galiausiai pasiryžusi naminėms SPA procedūroms, nusprendžiau panaršyti internete ir paieškoti kokio įdomesnio recepto savo veido šveitikliui. Ir žinot ką? Užsienio blogerės pamišusios dėl... sodos. Taip taip, merginos savo veidus šveičia mums gerai pažįstama virtuvine priemone, su kuria šveičiu daugelį virtuvės ir vonios paviršių. "Valio!" - pagalvojau. Turiu sodos, einam bandyti! Visa laimė, kad sugalvojau pasiieškoti profesionalaus komentaro, ką gi ta soda iš tikrųjų daro jautriai ir gležnai veido odai. Smagu, jog komentatorius pasitaikė truputį išmanantis chemiją. Taigi, dalinuosi rasta informacija su jumis:

  1. Ar dar pamenate Johnson & Johnson reklamą apie mūsų odos ph? :) Jis variuoja nuo 4,5 iki 5,5. Ir tai reiškia, kad mūsų odos paviršius yra rūgštus. Prisimenant chemiją, medžiagos būna arba rūgštinės arba šarminės pagal skalę nuo vieno iki keturiolikos. 1- labai rūgštus, 7-neutralus, 14-labai šarminis. Taigi sveika oda turi idealiai  rūgštų ph, kad čia nesidaugintų bakterijos ir nevyktų uždegimai. Šaunu. :)
  2. Nenorint suerzinti ar pakenkti odai, turime naudoti tuos produktus, kurie atitinka odos pH - yra rūgštūs, o ne šarminiai. Noriu atkreipti tų merginų dėmesį, kurios niekaip negali susidoroti su iš paauglystės atsekusiais spuogais. Atminkite, kad viskam turi būti saikas. Ryte-vakare, 24/7 prausdamosi veidus veido prausikliais sunaikinate natūralią odos rūgštį ir taip skatinate bakterijų dauginimąsi! Leiskite odai pačiai kovoti su problema. Sirgdamas kūnas juk pats išsigydo, vaistai=kosmetika naikina tik simptomus...
  3. Soda yra šarminis produktas. Jos ph yra 9. Taigi naudojant sodą kaip veido prausiklį ar šveitiklį dažniau nei kartą ar du per savaitę, savo mylimai odai darome meškos paslaugą... 
  4. Tą pačią meškos paslaugą darome naudodamos ir per daug rūgštinius produktus. Kartkartėmis jie nėra blogai, bet kiekvieną dieną jie tiesiog lėtai degina (sausina, sendina...) jūsų odą...
Ir štai, šaunioji soda krenta lauk iš favoritų sąrašo :( Beje, kaip ir citrusiniai vaisiai. Mano nuomone, visi natūralūs produktai gali būti ir vaistas, ir nuodas. Viskas priklauso nuo mūsų saiko, nes saikingai naudojamos priemonės mus gražina, o piknaudžiaujamos - sargdina. Todėl panašu, kad už maltas avižas nieko geriau ir nerasiu :) Švelnios, drėkinančios, valančios, neleidžiančios kilti uždegimui,  o svarbiausia, turinčios organizmą rūgštinačių savybių ;)

būkim gražios!
Monika

žymės: