Netikėtos dovanos: Kramtomoji guma su bičių pikiu, dalelė Indijos ir labai prabangaus muilo gabalėlis...

Vis pauostau kairįjį riešą - kvepia Indija... Išpučiu žalsvą kramtomosios gumos burbulą ir džiaugiuosi džiaugiuosi, kaip maža mergaitė, gavusi Kalėdinių dovanų pavasario vidury!

Tikrai taip, netikėtas dovanas gauti yra tikra laimė, ypač, kai tos dovanos ekologiškos, o ir dovanotos lydint nors ir trumpo, bet malonaus bendravimo.

Beveik gausybės ragas: įvairių kūno priežiūros priemonių mėginukai Propolia, to paties pavadinimo kramtomoji guma su bičių pikiu,  Provence & Nature Pačiulio tualetinis vanduo ir Marius Fabre muiliukas su Verbena
Prisipažinsiu, visi šie vardai: "Propolia", "Marius Fabre", "Provence & Nature" man yra visiškai nauji. Pati kalta, kam įsikandu vienos įprastos firmos produktų ir nebandau nieko naujo. O gal kaltas mano miestas, kuriame šių vardų taip niekad ir nemačiau (bet, esu tikra juos puikiai pažįsta palangiškiai ir skuodiečiai, nes visi šie vardai gyvena šiuose miestuose esančiose Grožio simfonijos parduotuvėse).

Bet sakoma, jei Mahomedas neina pas kalną, tai kalnas ateina pas Mahomedą! Taip nutiko ir man, todėl šiandien imu ir džiaugiuosi savo "gausybės ragu" :)

Apie kūno priežiūros mėginukus papasakosiu kiek vėliau, nes reikia laiko visiems jiems išbandyti, o štai pirmu įspūdžiu apie kai kurias dovanėles noriu pasidalinti iš karto. Pirmiausia, kramtomoji guma su bičių pikiu (propoliu) ir cinamonu. 


Visiškas kosmosas gerąja prasme! :) Esu kramčiusi nemažai įvairių dalykų, bet tokia guma mano burnoje atsidūrė pirmą kartą. Jos sudedamųjų dalių sąrašas labai mažas, bet išraiškingas: žaliasis molis, bičių renkamas augalų vaškas (propolis), cinamono eterinis aliejus, gumos masė, saldikliai. 

Gumos gabalėliai nepadengti mums įprasta balta plutele, vos vos kvepia cinamonu, o įsidėjus į burną nesijaučia kitoms gumoms įprasto intensyvaus saldumo. Iš tikro jo galėtų būti kiek daugiau, bet kita vertus, visą skonį suteikia cinamonas. 

Ar esate kada nors kramtę Wrigley's Big red -cinamoninę gumą, nuo kurios akimirksniu išdega visa burna? Tai štai, ši Propolia kramtoma visai nepanaši į tą degančią ir, ačiū gamintojams, visai neišdegina burnos :) Tačiau cinamonas padaro savo, jausmą burnoje tikrai pakeičia. Pakramčius gabaliuką Propolio kramtomos atrodo, kad kažkas labai gerai išveitė visą burnos ertmę su kokia soda ir šepečiu! 

Funkciją "gaivinti burnos kvapą" guma atlieka neblogai, bet dar neblogiau atlieka "dezinfekevimo" rolę. Būtent tam yra bičių pikis(propolis). Kas domisi bičiulyste, gerai žino, kad bičių pasaulyje ne tik medus, bet ir visi kiti "šalutiniai" produktai yra labai sveiki ir naudingi. Propolis yra dar ir antibiotikas, o susijungęs su cinamonu gerokai apvalo bakterijų knibždančią burną! 

Ir paskutinis mano pastebėjimas - Propolio gumos pakelis kainuoja 2,90 euro. Nežinau, ar išdrįsčiau mokėti tokią sumą už kramtuką, kurį netrukus turi išspjauti... Kita vertus, pakelyje barška 27 gumos gabalėliai. Gal ir apsimoka?..

Kitas mano favoritas - tualetinis Pačiulio vanduo. Tai mano pirmasis natūralus kvapas. Jau kurį laiką nebeturėjau savo sintetinio "Chance", o pirkti naujo vis nekilo ranka. Visi tie sintetiniai ingredientai mane vis labiau baido, bet natūralių kvepalų aplink mano gyvenamąją vietą pirkti nėra. Teorinė išeitis - kvapus rinktis internetu, bet tai labai rizikinga. Todėl iki šiol visai nekvepėjau... 


Pačiulį išsirinkau visiškai neįsivaizduodama, kas manęs laukia, bet kadangi tai - dovana, nebuvo baisu prašauti. Tikėjausi rytietiško aromato (kaip rašė aprašyme), bet nieko konkretaus. Ir štai, pirmas Pačiulio įkvėpimas. Oh Dieve! Kas tai? - prabangios ponios kvepalai, senos pudrinės dvelksmas, "Žydės, kuri grobia vaikus" kvapas (Tėčio citata :) ), Indija?.. Kiek nosių, tiek asociacijų. 

Mano kolegėms kvapas nepatiko, nors ir viena, ir kita mėgsta saldžius, kartais sunkokus kvapus. O man šis Pačiulo dvelksmas priminė labai prabangios Prancūzų mokytojos kvepalus. Jei moteris prabangi, tai ir jos kvepalai nebus prasti, ar ne? :)

Pasitepiau riešus ir vis uosčiau. Neerzina - puiku. Ar įsimylėjau? Dar negaliu pasakyti. Bet kokiu atveju, neprašoviau. Tai klasikinis, prabangus, ir seniai vertinamas rytietiškas kvapas. Sunkus, prieskoninis, bet neslegiantis. Ir kadangi tai tualetinis vanduo, labai lengvai nugulantis ant odos. Šleifo tikrai nepalieka ir galbūt nėra užuodžiamas praeiviui, bet tas, kuris prisiglaus ir įkvėps jūsų kaklo, būtinai pasakys - "Skaniai kvepi..." 

Provence et nature puslapyje yra ir daugiau 10 ml rutulinių pasirinkimų (apskritai, narūralių kvapų ten daugybė, galima įsigyti net grynų kvepalų!). Jau žinau, kad tikrai bandysiu Sausmedį (mamos rekomendacija), Baltų gėlių kvapą, Verbeną ir Jazminą. Juolab, kad tie 10 mililitrų nekainuoja nė 6 eurų, o ir nebus gaila padėti kur nors giliau į spintą, jei kvapas visai netiks.

Mano išvada - tualetinis Pačiulio vanduo - labai asmeniškas kvapas. T.y. kvapas, kurį užuodžia tik pats jo nešiotojas ir galbūt tas, kuris turi teisę į labai asmeninę to kvepiančiojo erdvę. Keista, apie sintetinius kvepalus sakoma, kad jeigu jų devėtojas juos užuodžia, tai kvapas jam netinka, o čia kažkaip atvirkščiai. Kvapą užuodžiu visą dieną (Pačiulio aromatas labai gerai laikosi! - per visą dieną pasitepiau vos tris kartus), manęs jis visiškai neerzina, netgi priešingai - labai gerai nuteikia ir, panašu, kad pakėlė nuotaiką :) Gal tai ir yra natūralių kvapų kerai? Kvepia tik sau, užsiuodžia ilgai, aplinkinių neerzina, neša paslaptį...

Ir trečiasis žavuolis - mažas prabangaus muilo gabaliukas. Norite pasakysiu juoką? Natūrali prabanga kvepia ūkiniu muilu. Galiu pasakyti tik tiek. Nekantrauju jo išbandyti duše! Tada ir pasakysiu, ar šis prancūziškas Marius Fabre stebuklėlis vertas dėmesio. 




O dabar - labanaktis ir ačiū už dovanas! :)*

Monika

žymės: