Artemis - mano nenatūrali, bet labai saldi nuodemė (prieš pigmentines dėmes)

Sutikite, merginos, visos mes turime silpnybių ir keistenybių, kurios iškrenta iš bendro konteksto, bet dėl to juk niekas nepyksta, taip? :)

Mano natūralių ir sveikų kosmetikos priemonių lentynėlėje jau kuris laikas šmėžuoja ne pats natūraliausias ir tikrai ne pats sveikiausias CC kremas, kuris, deja, yra toks šaunus, kad negaliu jam atsispirti. Ypač pastaraisiais mėnesiais, kada ne tik nesuprantu savo odos, bet ir ji pati nesupranta savęs! Tačiau iš karto įspėju - tobulų dalykų nebūna, tad žemiau Jūsų laukia ir keletas akmenukų (ar turėčiau sakyti visų akmenų) į kremo daržą, bet pirmiausia - tebūnie geri dalykai :)

Šveicarų kompanijos Artemis CC kremas - tikras išsigelbėjimas, norint gudriai paslėpti nuotaiką gadinančias pigmentines dėmėles, atsiradusias dėl įvairių priežaščių. Taip pat kremas puikiai tinka nenorint prapulti po storu pudros sluoksniu, bet trokštant atrodyti kaip įmanoma natūraliau didžiąją dienos dalį. O svarbiausia, Artemis šviesina odos patamsėjimus, tad po dviejų-trijų kremo dėvėjimų, ant odos tikrai matosi skirtumas!


Tiesą pasakius, Artemis  - ne mano. Jį Kalėdų proga mamai padovanojo sesuo, prieš tai padariusi gerą paiešką ir asmeninį tyrimą apie tinkamiausią tokio tipo priemonę brandžiai, natūralų spindesį praradusiai ir truputį pavargusiai odai. Kadangi pošventiniu periodu mano veido oda stipriai pakeitė savo išvaizdą (po eilinių spuogelių ją ištiko niekaip neišnykstanti hiperpigmentacija), o vienintelė mano turėta natūrali maskavimo priemonė buvo besibaigianti galioti, mama pasiūlė pasidalinti savo cc kremu. Nebuvau nusiteikusi vargšą savo veidą dar labiau kankinti, ypač kažkokia chemija, bet sau atrodžiau labai negraži... :( Ir ką gi, pabandžiau. 



Kremas - labai lengvos, vandeningos konsistencijos, rodos, paprastas skystimukas su trupučiu spalvos. Ką jis gali užmaskuoti?! - iš pradžių galvojau. Ant odos tepasi labai plonu sluoksniu ir keisčiausia, jog tas vandenukas tikrai maskuoja! Po kelių akimirkų priemonė tiesiog susilieja su odos atspalviu ir jį išlygina! Oda natūraliai spindi.

Vakare, nusivaliusi makiažą, nustebau. Mano dėmelės buvo šviesesnės! Ar gali taip būti, kad kremas ne tik maskuoja, bet ir šviesina? Pasirodo, tą jis ir daro! Kaip gamintojas teigia: šis CC yra "complexion optimiser, make up and care product [which] reduces redness, improves the skin's radiance over the long term [...] is against pigmentation". Puiku! Po daugau nei savaitės naudojimo jau galėjau džiaugtis: Artemis CC kremas pirmąją pagalbą išmano tikrai neblogai ir savo darbą atlieka, leiskite pagirsiu - puikiai. :)

O dabar apie nelabai šaunią šio kremo sudėtį


Nors Douglas'o konsultantė kremą išgyrė kaip "labai tyrą, natūralų ir pagamintą iš nuostabaus Šveicarijos alpių šaltinio vandens", džiugina tik viena - jame nėra parafino ir parabenų. Tuo tarpu Kosmetikos DNR iš galybės (46 kremo ingredientų) rado vienuolika vidutinio saugumo ir vieną pavojingą sveikatai. Likę 34 - saugūs. Dar šio tinklapio chemikai peikia mažą kremo atspalvių pasirinimą (yra dvi spalvos - light ir medium), didelę produkto kainą (28 e) ir porų kimšimo tikimybę.

Dėl atspalvių nesijaudinčiau. Kremas turi puikią savybę prisitaikti prie natūralios odos spalvos, kad ir kokio atspalvio ji bebūtų. Reikia tik nesuklysti renkantis. Šviesus tiks saulės nenubučiuotai odai, tamsesnis - gražiai įrudusiai. Didesnio atspalvių kiekio ir nereikia. Visos mes, lietuvaitės, skaisčiaveidės :) Kaina taip, didelė, bet kremo užtenka ilgam. Su mama pasikeisdamos naudojom apie pusmetį (aš, žinoma, dažniau nei ji, bet ne kiekvieną dieną) :) O dėl porų kimšimo ir netikimo riebiai odai - nežinau. Savo odą laikau riebia dehidratuota, stipiriai linkusią į užsikimšimus. Iki šiol su tuo kovojau labai paprastai - kruopščiu makiažo valymu miceliniu vandeniu. Naujų spuogų tikrai nepridygo, o senieji nubalo, kol galiausiai visiškai dingo.

Ir beje, tai buvo įrašas į stalčiuką "Mergaitiškas teismas", tad privalau skelbti savo verdiktą :) :

++ Šviesina pigmentines dėmeles! (mano atveju, likusias po spuogelių),
+ Puikiai tinka riebiai odai (gal visgi ne per labai riebiai)  - užtai gerkite daugiau vandens! :))
+ Nekemša porų, tačiau būtina sąlyga: kremą nuvalyti labai labai kruopščiai,
+ Kremo atspalvis puikiai prisitaiko prie odos spalvos ir ši atrodo kiek įmanoma natūraliai,
+ Priemonė labai lengva, ant odos pasiskirsto puikiai ir lygiai, nesijaučia kaukės efekto,
- - Kremas nenatūralus, turi ingredientą, pavojingą sveikatai,
- Brangus,
- Parduodamas tik Douglas parduotuvėse.
- Kadangi skystas, gali pratekėti pro kamštelį (taip kartą ištepiau visą savo rankinę)

Taigi, 6 dideli pliusai prieš 2 didelius ir 3 mažesnius minusus. IŠTEISINTA :))

BEJE, merginos, ar galėtumėt man pasiūlyti ką nors panašaus, tik sveikesnio, į šią priemonę? Baisu ką nors bandyti nežinant galutinio rezultato ir poveikio, kai kainos ne pačios mažiausios. Bučiau labai dėkinga! :)

O kol kas - likim gražios! :)

Monika

žymės: